Gumbo Infra erbjuder internet i Sibbo skärgård

Gumbo Infra Ab betjänar i dag ung. 70 abonnenter i Gumbostrand med supersnabb internet genom det optiska fibernät som dragits till fastigheterna på fastlandet.  Tack vare den nya WIMAX-tekniken kan trådlös men snabb internettrafik erbjudas också fastigheter i Sibbo skärgård, allt mellan Emsalös västra strand och Helsingfors.  Bredbandsförbindelse kunde till en början skapas endast med fastigheter som hade direkt sikt till Gumbo Infra AB:s mast i Gumbostrand.  En ny slavsändaren i den 64 m höga masten på Pörtö gör att förbindelse fås också med hus på söderstrand som tidigare låg i signalskugga. 

 

 Vad är WiMAX?

WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) är en standard för trådlös bredbandsteknik, som stöds av ett flertal bolag i branschen. Tekniken är trygg att ta i bruk då den får allt fler användare och har ett industristöd. Bl.a. Nokia stöder utvecklingen av denna teknik. Komponenter som behövs är konkurrenskraftiga då det finns alternativa leverantörer på marknaden.

WiMAX-tekniken erbjuder internetanvändaren i skärgården den bästa möjliga hastigheten. Internettjänsten får man snabbt i användning då abonnenten själv kan koppla sin del av utrustningen. Vi har redan installerat WiMAX utrustningen i masten i Gumbostrand och mätt signalstyrkan i skärgården med utmärkta resultat på stränder där inte berg eller skog hindrar sikten till masten. .  En ny slavsändaren i den 64 m höga masten på Pörtö gör att förbindelse fås också med hus på söderstrand som tidigare låg i signalskugga.  Pga. abonnentmottagarens kompakta format kan den väl installeras på ändan av ett antennrör för bättre kontakt. Vi hjälper också till ifall inte rätt plats för mottagaren hittas. Gumbo Infra Ab är den enda WiMAX-operatorn i Sibbo skärgård.

Additional information