Gumbo Infra tarjoaa internetiä Sipoon saaristossa

Gumbo Infra OY palvelee tänään noin 70 Gumbostrandin kiinteistöä tarjoamalla markkinoiden nopeimpiin kuuluvaa internet yhteyttä kylään kaivetun valokaapeliverkkonsa kautta.  Lisäksi yritys välittää langatonta laajakaistayhteyttä Sipoon saaristoon aina Emäsalon länsirannasta Helsingin itärajalle saakka.  Alkuvaiheessa yhteys voitiin taata vain kiinteistöille joilla oli suora näköyhteys Gumbostrandissa olevaan mastoon.  Uusi "peililähetin" 64 m korkeudessa Pirttisaaren mastossa mahdollistaa yhteyden myös etelärannalla sijaitseviin taloihin, jotka aiemmin olivat katveessa. 


 Mikä on WiMAX?
WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) on kehittyvä standardi langattomassa laajakaistatekniikassa, jota monet alan yritykset tukevat. Tekniikka on turvallista ottaa käyttöön sillä se yleistyy ja sitä tullaan tukemaan pitkään. Myös Nokia tukee tämän tekniikan kehitystä. Vaadittavat komponentit ovat hinnaltaan kilpailukykyisiä koska markkinoilta löytyy vaihtoehtoisia toimittajia.
WiMAX-tekniikka tarjoaa internet-käyttäjille saaristossa parhaan mahdollisen liikennenopeuden. Internet-palvelun saa nopeasti käyttöön kun sen pystyy itse asentamaan. Olemme asentaneet mastoomme Gumbostrandissa laitteet ja mitanneet saaristossa signaalin voimakkuuden ja yhteys toimii erinomaisesti rannoilla missä ei ole kallioita ja puita mastomme ja vastaanottimen välissä. Uusi "peililähetin" 64 m korkeassa Pirttisaaren mastossa mahdollistaa yhteyden myös etelärannalla sijaitseviin taloihin, jotka aiemmin olivat katveessa.  Vastaanottimen pienen koon ansiosta ongelmapaikoissa sen voi asentaa antenniputken päähän. Tulemme tarvittaessa paikan päälle mittaamaan signaalinvoimakkuuksia mikäli oikeaa paikkaa ei tahdo löytyä. Gumbo Infra Oy on ainoa WiMAX-operaattori Sipoon saaristossa.

Additional information